Kaliteli Backlink Nereden ve Nasıl Alınır


Kaliteli Backlink Nereden ve Nasıl Alınır! Son zamanlarda kaliteli backlink nereden alınır? Nasıl alınır? hakkında çok konuştuk. Ancak, "tam olarak backlink nedir" ve "nasıl daha fazla backlink alınır?" Diye merak ediyor olabilirsiniz. Şanslısınız. İşte harika bir backlink stratejisi geliştirmek için bilmeniz gerekenler.

Backlink Nedir?


Backlink, web sitenize link veren harici bir web sitesindeki bağlantıdır. Bu, dahili bir bağlantıyla aynı değildir- web sitenizin bir sayfasından web sitenizin başka bir sayfasına bağlantı. Arama motorları optimizasyonu (SEO) için çok önemlidir. SEO ile ilgili önceki bir makalede de belirttiğim gibi Google’ın arama motorunda sonuçları sıralamak için kullandığı ölçütlerden biri, belirli bir URL’nin kendisine bağladığı harici bağlantıların sayısıdır.
Bir makalede ne kadar yüksek kaliteli backlink varsa, o kadar sağlam seo yapmış olursunuz. İçerik kalitesi anahtardır. Tanınmış ve çok ziyaretçiye sahip çok popüler bir web siteden alınacak bağlantı, isimsiz birçok siteden yapılan bağlantıdan "daha" değerlidir. Spam ve düşük kaliteli bağlantılar satın almanız tavsiye edilmez.

Web Sitenize Geri Bağlantılar Nasıl Oluşturulur

Şimdi backlink ne olduğunu ve neden onlara ihtiyacınız olduğunu biliyoruz. Artık insanların gönüllü olarak kaliteli sitelerden sizinle nasıl bağlantı kuracaklarını merak ediyor olabilirsiniz. Web sitenize kaliteli backlink nasıl alınır? Sorusunun bazı püf noktalarına değinelim.
Doğal İçerik Bağlantısı: Başkalarının isteğinize göre içeriğinize bağlantı kurmayı tercih etmesidir. Birinin içeriğinizle bağlantı kurmak istemesi için, içeriğin çok iyi olması gerekir. Paylaşmak isteyeceğiniz kadar iyi olmalıdır. Harika içerik üreterek başkalarını sizinle bağlantı kurmaya ikna edersiniz.
Manuel Yardım: İçeriğinizi başkalarıyla paylaşın. Bir kişinin içeriğinize referans göstermekten fayda sağlayabileceğini düşünüyorsanız (örneğin, yaptığınız pazar araştırmasını referans alan başka bir bloğu) içeriğinizin referans vermeye açık olup olmadığınız yazdığınız makale de belirtebilirsiniz.
Konuk Bloglama: Bu, aynı zamanda beyaz şapka ve güvenilir olan en popüler backlink yöntemlerinden biri olmaya devam etmektedir. İyi içerik üretiyorsanız, başkalarının web siteleri için yazmayı önerebilirsiniz. Genellikle, web sitelerine bir link eklemek için eklemek için bu yöntem kullanılır.
Basın Bültenleri: Şirketinizde duyurular, yeni projeler, ürünler, yenilikler veya diğer haber değeri bilgileri varsa, blogculardan ve haber sitelerinden yayınlamasını isteyebilirsiniz. En azından markanın söz konusu olduğu meşru bağlantılar oluşturabilmek adına dikkat çekmek için bir basın bülteni yayınlayın.
Müşterilere / Ortaklara Sorun Neden sadık müşterilerinize veya ortaklarınıza, web sitelerinde öne çıkan bir yerden sizinle bağlantı kurmasını istemiyorsunuz? Ürününüzü veya markanızı seviyorlarsa, muhtemelen bu fikre açık olacaklardır.
Katılım Yoluyla Siz ya da iş arkadaşlarınız derneklerin ya da meslek kuruluşlarının üyesiyseniz ya da ticari sergilere, seminerlere ya da konferanslara sık sık katılıyorsanız, neden web sitelerinden bir bağlantı istemiyorsunuz?

Google Plus ile Paylaş

Kısaca: BirWebDesign

Web ve Grafik tasarım alanında 15 yılı aşkın bir zamandır hizmet vermekteyim. html5, css3, jquery, php Gibi dillerin yanında; Photoshop, corel, indesign, illistrator, Cinema 4D, 3D Max ve aklıma şu an gelmeyen bir çok tasarım ve yazılım programlarına hakimim. Amacım bu blog ile web tasarıma yeni başlayan arkadaşları bilgilendirmek ve onlara yardımcı olmaktır. Her türlü sorularıonız için bilgi@birwebdesign.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. www.birwebdesign.com web siteme de uğramayı unutmayın lütfen.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumlarınızla BLogumuzu Geliştirmemize Yardımcı Olun

Yandex.Metrica