Web Tasarım Geliştirme İçin 7 Temel Bilgi

Web Tasarım Geliştirme İçin 7 Temel Bilgi! Sektörünüz ne olursa olsun, sözleşme yaptığınız ekiple aynı dili konuşmak bir web geliştirme müşterisi olarak yararlı olabilir. Geliştirme sürecinde şeffaflık, üstün bir ürün ortaya çıkarmaktadır. Artı, bilginiz ne kadar derin olursa, sormanız gereken sorular da o kadar fazla olur. İşte bilmek için 7 anahtar terim.

Duyarlı Web Tasarım


Giderek artan bir şekilde, yüksek kaliteli web siteleri, akışkan ızgaraları, esnek görüntüleri ve medya sorgularını kullanan ve ebb ve akışını benimsemek için akışkan ızgaraları, esnek görüntüleri ve medya sorgularını kullanan ve web sitenizin ziyaretçisini hangi cihaz kullanıyor olursa olsun optimize eden web sitelerini kullanır.
Bir kullanıcının web sitenizi yeniden boyutlandırmak, kaydırmak veya başka bir şekilde karıştırmak için birkaç saniye harcaması gerekirse, sabrı kalkar olabilir. Ayrıca RWD (Responsive Web Design) olarak kısaltılmış olduğunu da görebilirsiniz.

UI / UX Web Tasarım

UI: Kullanıcı Arayüzü demektir ve kullanıcıların ihtiyaçları mümkün olduğunca zengin bir kullanılabilirlik deneyimi sağlamak amacıyla ne değerlendirirken içerir.
UX: Her şeyi kapsayan Kullanıcı Deneyimi kavramı, web sitenizin hissi veya güçlü bir kullanıcı arayüzünün etkilerini ifade eder.
UI bir ziyaretçi ile web siteniz arasındaki iletişim aracı iken, UX etkileşimin kendisidir. Küresel İnternet'in en çok ziyaret edilen web sitelerinden biri olan Facebook'u düşünün: Facebook haber özet sayfanızda, sol kenar çubuğundaki “Sık Kullanılanlar” altındaki bağlantılar ve üstteki gezinme düğmeleri, arayüzün her bir öğesidir.
Bu simgelerin her birine tıklanıp haber akışınızda gezinme, Facebook UX'in toplamıdır. Araştırmalar, kullanılabilirliğin (kullanıcı dostu) web sitenizi veya hizmetinizi kullanıp kullanmayacaklarını belirlemede müşteriler için en önemli faktör olduğunu göstermektedir. Hem UI hem de UX, kaliteli bir web sitesinin çok önemli parçalarıdır. UX bileşenlerinin harika gösterimi için,

Bit - Bayt

Öncelikle, büyük B harfinin bayt, küçük harf b ise bit olduğunu belirtmek önemlidir. Bir Bayt için 8 bit vardır. Fakat her biri farklı şeyleri ölçer - veri aktarımı (bir fotoğrafı e-postayla gönderebileceğiniz hızı düşünün) bit olarak ölçülür ve veri depolama (bilgisayarınızda sakladığınız videoları düşünün) Bytes cinsinden ölçülür.

Web Tasarımı - Web Geliştirme

Web tasarımcıları ve web geliştiricileri arasındaki farkların farkında olmak önemlidir. Birincisi, bir web projesinin estetik görünümünden ve hissinden sorumludur, oysa ki ikincisi siteyi gerçekten inşa eder. Her ikisi de HTML, CSS, JavaScript ve Ajax kullanıyor, ancak geliştiriciler örneğin İnternet, PHP, ASP, Ruby ve mySQL ile daha derine iniyorlar. Grafik tasarım ve logo geliştirmeden programlama ve kodlamaya kadar bir düzine eleman web sitesi oluşturuyor - Neyse ki Intechnic bütün bunları bir çatı altında entegre edebiliyor.

CMS İçerik Yönetim Sistemleri


Bir İçerik Yönetim Sistemi (CMS), web sitenize içerik oluşturmanızı ve yüklemenizi sağlar. Intechnic, web sitelerini karmaşık bir kodlama olmadan ve hatta dışarıdan yardım almadan sitenizi yönetmenize izin veren kullanımı kolay bir CMS ile donatır. Yüzlerce gönderi içeren bir blog gördüğünüzde, her biri bir CMS kullanılarak yazılmış ve siteye yüklenmiştir. İşte halka açık popüler CMS türleri:

Üst düzey alan

Etki alanı adınız, sitenize İnternette başvuruda bulunulmasını sağlayan şeydir. “Google.com”, “WhiteHouse.gov” ve “Harvard.edu” tümü etki alanı adlarıdır. Her birinin eki, “üst düzey etki alanı” olarak adlandırılan şeydir. Web siteleri İnternet üzerinden çoğaldıkça, daha üst düzey etki alanları kaydedilebilir hale gelmiştir. Ek örnekler şunlardır: ağ şirketleri, ISS'ler ve web barındırma şirketleri için .net; . kar amacı gütmeyen kuruluşlar için; kişisel siteler için .me; bilgi siteleri için .info; işletmeler için .biz; ve askeri kurumlar için .mil.

Dinamik İçerik

İdeal olarak, web sitenizdeki tüm içerik, tüketicilere ilgi gösterme açısından dinamik olacaktır. Ancak bir web geliştirme bağlamında “dinamik” terimi, özellikle bir web sitesindeki etkileşimli özelliklere atıfta bulunur. Örneğin, sitenizde bir e-posta listesi kayıt formu varsa, bu bir dinamik içerik parçasıdır. Veya Amazon size tercihlerinize göre uyarlanmış özel kitap önerileri sunduğunda, bu dinamik bir içeriktir.
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: BirWebDesign

Web ve Grafik tasarım alanında 15 yılı aşkın bir zamandır hizmet vermekteyim. html5, css3, jquery, php Gibi dillerin yanında; Photoshop, corel, indesign, illistrator, Cinema 4D, 3D Max ve aklıma şu an gelmeyen bir çok tasarım ve yazılım programlarına hakimim. Amacım bu blog ile web tasarıma yeni başlayan arkadaşları bilgilendirmek ve onlara yardımcı olmaktır. Her türlü sorularıonız için bilgi@birwebdesign.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. www.birwebdesign.com web siteme de uğramayı unutmayın lütfen.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumlarınızla BLogumuzu Geliştirmemize Yardımcı Olun

Yandex.Metrica