Domain Alan Adı Seçimi Nasıl Yapılmalı?

Domain Alan Adı Seçimi Nasıl Yapılmalı? Bir alan adı (örneğin, işiniz.com) web sitenizin İnternetteki "adresi" dir. Onsuz, web sitenize gitmek için kolay bir yol yoktur. Bazen uluslararası bir telefon numarasına kıyasla, alan adı sistemi (DNS) her İnternet sitesine unutulmaz bir adres vermek için tasarlanmıştır.
Çoğu zaman, etki alanı adı sizin şirket adınızdır, ancak gerçekte, herhangi bir karakter kombinasyonu olabilir (bazı kısıtlamalar bulunmaktadır). Amerikan web sitelerinin çoğu, örneğin ".com" ile biten üç harfli, üst düzey etki alanları (TLD) kullanır. Diğer ülkeler kendi üst düzey etki alanlarına (İngiltere'deki "co.uk" veya Kanada'daki “co.ca” gibi) sahiptir, ancak ".com" dünyanın en büyük varlığına sahiptir.

Domain / Web Sitesi Alan Adı Seçimi: COM olmalı


Yeni bir etki alanı adı kaydederseniz, ".com" olarak kaydedin. Yukarıda belirtildiği gibi, çevrimiçi kullanıcılar şirketin web sitesine erişmek için işletme veya ürün adlarını izleyerek içgüdüsel olarak ".com" eklemeye alışkındır.
Gerekirse veya istenirse, web siteniz için ek alan adı (istediğiniz kadar) alabilirsiniz. İşletmeler genellikle diğer ticari markaları, ürünleri, hizmetleri, genel yazım hataları veya ".biz", ".net", ".info" ve diğerleri gibi diğer üst düzey alanlar için ek alan adları alırlar. Ek alanlar ana web sitesine veya bu web sitesinin bölümlerine işaret edebilir.

Domain / Web Sitesi Alan Adı Seçimi: Etki alanı adımın sahibi miyim?

Etki alanı adına sahip değilsiniz. Bir Kayıt Şirketinden kiraladınız. Bir Kayıt Şirketi, alan adını yayınlama ve atama yetkisine sahip bir organizasyondur (yine telefon şirketlerinde ve telefon numaralarında olduğu gibi).

Domain / Web Sitesi Alan Adı Seçimi: yenilemeyi unutmanın riskleri

Tıpkı bir telefon numarası gibi, etki alanı adı da web sitenizin kritik bir bileşenidir. Düzenli olarak kaydedilmesi ve yenilenmesi gerekir.
Domain web sitesi etki alanı adını yenilemeyi unutursanız, kullanıcı erişimi, e-posta alımının engellenmesi ve hatta daha da kötüsü, tüm verilerinizin kaybı söz konusu olabilir.
Başka bir kişi veya şirket etki alanı adınızı varsa görebilir. Çoğu alan adı yıllık olarak yenilenir, ancak birkaç yıl boyunca ödeme yapma seçeneğiniz vardır (beş, on veya daha fazla). Etki alanı adı kaydı nispeten ucuz olduğundan, uzun vadeli ödemeleri şiddetle tavsiye ederim.
Alan adı kaydınızın zamanı geldiğinde yenilenmesini kolaylaştırmak için, Kayıt Görevlisi adı, iletişim bilgileri ve yenileme tarihi ve yöntemini içeren bir dosya tutun veya web geliştirici den / barındırma şirketinizden yardım isteyin.

Google Plus ile Paylaş

Kısaca: BirWebDesign

Web ve Grafik tasarım alanında 15 yılı aşkın bir zamandır hizmet vermekteyim. html5, css3, jquery, php Gibi dillerin yanında; Photoshop, corel, indesign, illistrator, Cinema 4D, 3D Max ve aklıma şu an gelmeyen bir çok tasarım ve yazılım programlarına hakimim. Amacım bu blog ile web tasarıma yeni başlayan arkadaşları bilgilendirmek ve onlara yardımcı olmaktır. Her türlü sorularıonız için bilgi@birwebdesign.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. www.birwebdesign.com web siteme de uğramayı unutmayın lütfen.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumlarınızla BLogumuzu Geliştirmemize Yardımcı Olun

Yandex.Metrica