Web Sitesi Alan Adı Yönetimi Temelleri

Web Sitesi Alan Adı Yönetimi Temelleri! Muhtemelen web sitenizin en önemli varlıklarından biri alan adınızdır. Bir etki alanı adı (örneğin, birwebdesign.com) web sitenizin İnternet üzerindeki genel “adresidir”. Bir önceki makalede Domain / Web sitesi alan adı seçimi nasıl yapılmalı konusunu ele aldık. Bu makalede, Web Sitesi Alan Adı Yönetimi Temelleri ele alacağım.

Web Sitesi Etki Alanı / Alan Adı Yönetimi


Alan adı olmadan, kullanıcılar web sitenize gidemez. E-postalarınız olmaz ve tüm şirketinizin / işinizin web'deki varlığı sona erer. Bu nedenle, etki alanınızı aktif olarak yönetmeniz kritik öneme sahiptir. Kimsenin “sizin için onunla ilgilenmesine” izin vermeyin.
Web sitesi domain etki alanı adınız zamanında yenilenmezse, devre dışı bırakılabilir (kullanıcıların web sitenize erişmeleri engellenir.) Veya daha kötüsü, Birisi domain / etki alanı adınızı devralabilir. Bunun birçok kez olduğunu gördüm ve bana inanın, bunun size olmasını istemezsiniz.
Etki alanı adınızı kaybetmemek için, etki alanı adının nerede kaydedildiğini bilmeniz ve önceden ücretinin ödendiğinden ve zamanında yenilendiğinden emin olmalısınız. Giriş bilgilerinizi kullanışlı ve güvenli bir şekilde belirlemeli ve saklamalısınız. Bundan emin değilseniz, hemen web geliştiricinize veya barındırma sağlayıcınıza sormalısınız.

Domain / Alan Adı / Etki Alanı Adını Ayarlama

Web sitesi alan adı ayarlamak için birkaç bileşene ihtiyacınız var. İlk olarak, etki alanı adınızın barındırma sağlayıcınızın ad sunucularına işaret ettiğinden emin olun. Alan adınızı değiştirmek için alan adınıza erişiminiz olması veya barındırma şirketinize sizin için erişim izni vermeniz gerekir.
İkincisi, barındırma şirketinin etki alanı bilgilerini bilmesi gerekir, bu nedenle web sitenize yönlendirebilirler. Etki alanı adı değişikliklerinin anlık olmadığını ve DNS / Name Server (NS) bilgilerinin oturmasının 48 saat kadar sürebileceğini unutmayın.

Farklı Etki Alanları

Dikkate alınması gereken bir başka nokta, uygunsa web siteniz için ek domain alan adı / adları (istediğiniz kadar) satın almanızdır. Bu etki alanı adları farklı uzantılar olabilir (.org, .net veya .us gibi) veya uluslararası alanlar (.ca, .co.uk, .de, .fr, .au, vb. Gibi) web siteniz veya web sitenizin bölümleri / sürümleri (çok dilli web siteleri için önemlidir).
Ayrıca, alt alanların farkında olmanız gerekir. Bir alt etki alanı, etki alanınızdan önce gelir. Örneğin, üst düzey etki alanınız “birwebdesign.com” ise, bir alt etki alanı “altalan.birwebdesign.com” olacaktır. Üst düzey alan adlarından farklı olarak satın alınmaları ve kaydolmaları gerekmez ve istediğiniz kadar kolayca oluşturabilirsiniz (sunucu firması kısıtlama getirmiş olabilir).
Aslında, kısa kullanıcı dostu adresler ve birçok barındırma kontrol paneli oluşturmak, alt alanları yönetmenize olanak sağlamak için faydalı olabilir. Örneğin, şirket blogunuza işaret eden bir alt etki alanı “blog. webledim.com” veya şirketinizin çevrimiçi mağazasına giden “store. webledim.com” oluşturabilirsiniz.

Google Plus ile Paylaş

Kısaca: BirWebDesign

Web ve Grafik tasarım alanında 15 yılı aşkın bir zamandır hizmet vermekteyim. html5, css3, jquery, php Gibi dillerin yanında; Photoshop, corel, indesign, illistrator, Cinema 4D, 3D Max ve aklıma şu an gelmeyen bir çok tasarım ve yazılım programlarına hakimim. Amacım bu blog ile web tasarıma yeni başlayan arkadaşları bilgilendirmek ve onlara yardımcı olmaktır. Her türlü sorularıonız için bilgi@birwebdesign.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. www.birwebdesign.com web siteme de uğramayı unutmayın lütfen.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumlarınızla BLogumuzu Geliştirmemize Yardımcı Olun

Yandex.Metrica