freelance web tasarım nedir / freelance tasarımcı kimdir...


Freelance web tasarım nedir / Freelance Tasarımcı Kimdir

freelance web tasarım ı merak edenler merhaba, bu yazımızda Freelance Web Tasarım’ın ne olduğu ve başlanırken ne gibi yol izlenmesi hakkında ortalama bilgiler paylaşacağım. Yazının hepsini dikkatli bir şekilde okuyarak adımları izlerseniz siz de kendi web sitenizi yapabilirsiniz!

Öncelikle web tasarımdan bahsetmek gerekirse. Artık alışveriş ve ticari faaliyetlerin çok büyük bir bölümü sanal ortama yönelmiştir. İnsanlar genelde fiyat ve zaman bakımından internet’ten alış veriş yapmayı tercih etmektedir. mağaza mağaza gezip harcayacapınız zamanın çoook az bir dilimini kullanarak internette istediğiniz ürüne rahatlıkla ulaşabilirsiniz ve yorulmamanızda cabası !

Bu sanal ortam rekabetinde tabiki google a giren bütün siteler bu nimetten yararlanamamaktadır. bir kullanıcı google a girip yemek siparişi yazdığında ilk sayfadakib ir siteden genelde işini görüp diğer sayfalara pek bakmamaktadır. ama yine de 2 ve 3. sayfalar da önemli bir yere sahiptir diyeibliriz. Burada da devreye doğal yolları kullanmayı hedefleyen SEO (arama motoru optimizasyonu) girmektedir.

Freelance web tasarımcılığı tercih sebebi yapan aslında son 3 yıl olmuştur diyebiliriz. Çünkü web tasarım firmalarından web sitesi yaptırdığınız zaman maddi anlamda daha fazla para ödemenizin yanında genelde parayı aldıklarında işlerinizle ilgilenmeyen ve askıya alan firmaları gördüğünden müşteriler. freelance e yönelmişlerdir. bundan 4 yıl evvel ise tam tersi olarak freelance çalışan arkadaşlarımız genelde para amacı güttüklerinden işlerini yapmayıp sadece para alıp başından savmak amacındaydılar ve freelance çalışanlara güven bundan dolayı yokolmuştu. Freelance çalışacaksanız. öncellikle "her tülü yaparım abi. hallederiz abi" modunda olmayınız. yaptığınız işlerin verdiğiniz hizmetlerin mutlaka bir fiyat listesi olsun ve bu fiyat listesi piyasayı mahvetmesin !!! ve kesinlikle taviz vermeyin ! müşterinize bir zaman dilimi söz verdiyseniz işinizi yetiştirin, unutmayın yaptığınız her iş sizin referansınız olacaktır.

Freelance tasarımcı ile çalışacaksanız öncelikli hedefiniz referanslarına bakmak ve çalışma prensiplerini öğrenmek olacaktır. günümüzde halen bu mesleği kötüye kullananlar mevcuttur.
Google Plus ile Paylaş

Kısaca: BirWebDesign

Web ve Grafik tasarım alanında 15 yılı aşkın bir zamandır hizmet vermekteyim. html5, css3, jquery, php Gibi dillerin yanında; Photoshop, corel, indesign, illistrator, Cinema 4D, 3D Max ve aklıma şu an gelmeyen bir çok tasarım ve yazılım programlarına hakimim. Amacım bu blog ile web tasarıma yeni başlayan arkadaşları bilgilendirmek ve onlara yardımcı olmaktır. Her türlü sorularıonız için bilgi@birwebdesign.com adresinden bana ulaşabilirsiniz. www.birwebdesign.com web siteme de uğramayı unutmayın lütfen.
    BLOGGER YORUMLARI
    FACEBOOK YORUMLARI

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumlarınızla BLogumuzu Geliştirmemize Yardımcı Olun

Yandex.Metrica